Van school naar werk met de Toekomstcoach

Een schooldiploma halen, een leuke vaste baan vinden en behouden, gezellige vrienden èn zelfstandig zijn, dat wil elke jongere toch!? Helaas is dat niet voor iedereen even gemakkelijk om te bereiken. Soms is het lastig om bepaalde zaken zelf te regelen. Geldt dat voor jou? Schakel dan de ondersteuning van een Toekomstcoach in.

 

Werkwijze

  • Als jongere maak je samen met de coach (en anderen die belangrijk voor je zijn) een toekomstplan. Samen bekijken jullie wat je bezig houdt en wat je zou willen bereiken. Bijvoorbeeld op school, in werk, vrije tijd, financiën. Daarna bepaal je wat je moet doen om dat te bereiken.
  • De toekomstcoach helpt jou bij het uitvoeren van jouw plan en zorgt dat je het overzicht kan houden. Zodat je je doelen kan bereiken.
  • De toekomstcoach steunt jou bij veranderingen in je leven. Bijvoorbeeld als je stage gaat lopen, je werk krijgt of als je gaat verhuizen. Maar ook bij vragen over omgaan met geld, vrije tijd of sociale contacten.
  • De toekomstcoach werkt ook samen met de mensen om jou heen. Bijvoorbeeld je ouders, stagebegeleider van school, jobcoach of andere begeleiders die je misschien al hebt. Zo helpen zij mee om jouw Toekomstplan te bereiken.

 

Wie mag je bellen of mailen?

Janneke Burgers
06-46378616
j.burgers@meesamen.nl

 

Meer weten?
Klik hier voor meer informatie over de Toekomstcoach.