ZEG is het startpunt voor jongeren uit de regio die op zoek zijn naar werk of een activiteit. Wij helpen ze en zorgen voor een goede match met jouw onderneming. 

 

Mismatch tussen vraag en aanbod indammen

Door de coronacrisis is een mismatch ontstaan tussen vraag en aanbod. Vooral onder de jongeren. Dit willen we indammen. In de Achterhoek willen wij jongeren tussen 16 en 27 jaar aan het werk te krijgen, houden of de mogelijkheid bieden zich om te scholen.

 

Onder de jongeren in de Achterhoek is veel potentie aanwezig. Maar velen weten zelf niet (meer) de juiste route naar passend werk te vinden. Jij als ondernemer bent op zoek naar nieuwe medewerkers en wil graag deze jongeren helpen. Dan is daar het WerkgeversServicepunt Achterhoek (WSPA). Het WSPA ondersteunt jou als ondernemer bij het vervullen van deze vacature. Zij bemiddelen jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt die heel graag aan de slag willen. Handig voor jou als ondernemer, want via het WSPA heb je 1 aanspreekpunt voor werving, informatie en ondersteuning.

 

Alle jongeren aan de slag

ZEG is onderdeel van het Actieplan Achterhoekse Jongeren, waarin onderwijsinstellingen, WerkgeversServicepunt Acherhoek, UWV, diverse sociale diensten en gemeenten uit de Achterhoek samenwerken. Het doel: alle Achterhoekse jongeren aan de slag! Dat kan zijn met school, met dagbesteding of met werk. Want door de coronacrisis zitten nog meer jongeren thuis op de bank.

Help je mee en wil je gemotiveerde jongeren voor je openstaande vacatures? Neem dan contact op met WSPA.

 

Resultaten van de ZEG Jongerenconsulenten en ZEG Opstartbonus

Met zowel de ZEG Jongerenconsulenten als de ZEG Opstartbonus begeleiden we jongeren op het gebied van werk, opleiding en persoonlijk perspectief. De bonus is beschikbaar voor alle jongeren van 16 tot 27 jaar uit de Achterhoek en kan op veel verschillende gebieden (extra) hulp bieden. De opstartbonus kan worden ingezet voor werk, opleiding en persoonlijk perspectief. Bijvoorbeeld voor een jobcoach, werkkleding, studiemateriaal, een fiets of cursus. Ook kan het jongeren helpen aan een proefplek bij een leuk bedrijf.

 

Benieuwd naar de resultaten van de ZEG Jongerenconsulenten en ZEG Opstartbonus in 2021? Lees dan in onderstaande infographics meer over de aanmeldingen, de toegekende opstartbonussen en het online bereik.