Zeg, je hebt doorgeklikt. Dat is een goed begin! Wat is ZEG nou eigenlijk?

 

ZEG Achterhoek is dé plek waar jongeren tussen de 16 en 27 jaar gratis kunnen aankloppen voor informatie, advies en ondersteuning bij werken, studeren, geldzaken of als je het even niet meer weet.

 

In de Achterhoek vinden wij het belangrijk dat alle jongeren werk hebben, naar school gaan of een andere zinvolle daginvulling hebben. Alle jongeren verdienen de kans om zichzelf te kunnen ontwikkelen. Toch gaat dat niet altijd vanzelf. Soms lukt het allemaal even niet. Raak je de weg kwijt in al die mogelijkheden die er voor jongeren zijn. Of weet je wel wat je wilt, maar vind je niet de organisatie die jou daarbij kan helpen.

 

Bij ZEG Achterhoek staan onze jongerenconsulenten altijd voor jou klaar. Zij kijken met jou wat jij nodig hebt. Het mooie is dat ze met veel organisaties in de Achterhoek contact hebben. De jongerenconsulenten kunnen veel zelf. En hebben ze niet zelf het antwoord op jouw vraag? Dan zorgen ze er toch voor dat jij verder komt. De oplossing bij ZEG Achterhoek is altijd maatwerk.

 

ZEG Achterhoek komt voort uit het Actieplan Achterhoekse Jongeren. In 2018 verbonden scholen in de Achterhoek, LerenWerkt en de Achterhoekse gemeenten zich aan het streven: ‘Alle jongeren tussen de 18 en 27 jaar hebben werk, gaan naar school of hebben een zinvolle daginvulling. Onder de paraplu van het Actieplan Achterhoekse Jongeren zijn sindsdien heel wat initiatieven ontstaan. Zoals lifecoaching en bijvoorbeeld de transitieroutes mbo en pro-vso.

 

Dus wil je graag leren, zoek je werk of weet je even niet hoe je verder moet? Dan ben je bij ZEG Achterhoek helemaal op de juiste plek. Wij helpen je graag verder.

 

ZEG Achterhoek is mogelijk dankzij…

De dienstverlening vanuit ZEG Achterhoek is mogelijk dankzij de financiële steun van

 

 

 

Voor onze hulp en ondersteuning werken we samen met heel wat partijen: