ZEG, ben jij ook voor gelijke kansen?

Meedoen, samenwerken en jezelf ontwikkelen. In het onderwijs en op de arbeidsmarkt. Jongeren moeten de ruimte krijgen voor de ontwikkeling die bij ze past. Ruimte om te worden wie ze willen zijn. Ongeacht leeftijd, achtergrond of persoonlijke omstandigheden. Dat vraagt om gelijke kansen in het onderwijs, een leven lang ontwikkelen en een inclusieve arbeidsmarkt. Toch gaat dit niet altijd vanzelf. Niet altijd zijn gelijke kansen vanzelfsprekend. In de nieuwe reeks ZEG Specials staat steeds een actueel thema centraal.

Jongeren & Studiefinanciering

In deze ZEG Special staan allerlei feiten en wetenswaardigheden over de studiefinanciering. Niet alle jongeren kunnen met de studiefinanciering rondkomen. In de ZEG Special staan ook verhalen van studerende jongeren die bij ZEG Achterhoek hebben aangeklopt, omdat ze tijdens of aan de start van hun studie vastliepen. Daarnaast bevat de special tips en adviezen voor professionals die te maken hebben met studerende jongeren.

Bekijk de ZEG Special

Jongeren zonder inkomsten

Deze ZEG Special gaat over jongeren die geen studiefinanciering, uitkering of andere inkomsten hebben. Hoe dit kan en tot welke knelpunten dit leidt. Ook de verhalen van de jongeren zelf komen aan bod. En tips & tricks voor professionals om jongeren zonder inkomsten beter te ondersteunen.

Bekijk de ZEG Special